Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ VS ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ(ΦΩΤΟ)

 Εδώ και καιρό,βλέπουμε στην πόλη μας να κυκλοφορεί η παρακάτω αφίσα
Απ ότι γνωρίζουμε,μάλιστα,γνωστός καναλάρχης της περιοχής μας κάνει μπίζνες με την γείτονα χώρα και διοχετεύει Έλληνες φοιτητές έχοντας εξασφαλισμένη ακόμα και την κατοικία τους.
Το θέμα μας,όμως δεν είναι αυτό,αλλά γιά ποιό λόγο κάποιος Έλληνας φοιτητής να επιλέξει ένα Βουλγαρικό πανεπιστήμιο και όχι ένα Ελληνικό.
Εκτός βέβαια από το άθλιο σύστημα παιδείας της χώρας μας,που σε αναγκάζει να σπουδάσεις κάτι στο οποίο έτυχε να περάσεις χωρίς να το θέλεις και όχι να επιλέξεις αυτό που πραγματικά θέλεις και που γιά να μπείς σε μία σχολή,"ξεπατώνεσαι" κυριολεκτικά στο διάβασμα και μετά ξεχνάς τι θα πει βιβλίο,γιατί κουτσά-στραβά το πτυχίο θα το πάρεις με τον ένα η τον άλλο τρόπο,με αποτέλεσμα να αποφοιτούν τα παιδιά μας από τα πανεπιστήμια και να μην ξέρουν που παν τα τέσσερα.
Γιά το θέμα εύρεσης εργασίας ,βέβαια, αυτό ούτε να το συζητάμε...........

Ας κάνουμε,λοιπόν,μία φωτογραφική σύγκριση και δεν χρειάζεται να πάμε μακριά,ας θαυμάσουμε φωτογραφίες από το δικό μας,το στολίδι της Θράκης μας,το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και ας το συγκρίνουμε με τα πανεπιστήμια της "τριτοκοσμικής" γείτονος Βουλγαρίας:

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ








ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ







Όσο επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες στα πανεπιστήμια μας τα Ελληνικά μυαλά θα φεύγουν στο εξωτερικό.
Εάν θέλεις κραιπάλη,πάρτυ,καταλήψεις,ναρκωτικά και όργια και πτυχίο σε 10 χρόνια τότε επιλέγεις τα Ελληνικά πανεπιστήμια.Εάν θέλεις να σπουδάσεις και να γίνεις επιστήμονας πας στο εξωτερικό.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

Γιατί ,όπως λέει και το σλόγκαν του γνωστού πολιτευτή μας του νομού μας,που διετέλεσε και υπουργός Παιδείας: ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για λόγους ορθής χρήσης του διαδικτύου πρώτα ελέγχονται. Δεν λογοκρίνουμε απόψεις παρά απαγορεύουμε άσεμνες εκφράσεις, προβοκάτσια και προπαγάνδα. Κάποιος διαχειριστής θα ελέγξει το σχόλιό σας και θα δημοσιευτεί το συντομότερο.