Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο, Διδάκτορα Νομικής, Δικηγόρο, κάτοχο Μεταπτυχιακού τίτλου στο Δ.Π.Θ.
-----------------------------------------------------------------------------------------

Η ανάμειξη της Τουρκίας στις Ευρωεκλογές μέσω του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής υπέρ του κόμματος των Τουρκοφρόνων του ΚΙΕΦ (κόμμα ισότητας, ειρήνης και φιλίας) και τα υψηλά ποσοστά του στους Νομούς Κομοτηνής και Ξάνθης, ξύπνησε και πάλι το σε διαρκή και παρατεταμένη αδράνεια και ολιγωρία ευρισκόμενο αθηνοκεντρικό κράτος, το οποίο και πάλι με στείρους μονολόγους και τοποθετήσεις, χωρίς πρακτικό αντίκρισμα, προσπαθεί να ξορκίσει το κακό.
Γνωρίζουν οι Έλληνες πολιτικοί κατοικοεδρεύοντες στην συντριπτική τους πλειοψηφία στο «κλινόν άστυ» καθώς και η ψευτοκουλτούρα των Αθηναϊκών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) πως η Τουρκία ενεργεί έτσι επιβουλευόμενη την Θράκη, εδώ και δεκαετίες με πρόγραμμα, συνέπεια και συνεχή διείσδυση στην μειονότητα, τόσο σε επίπεδο παιδείας, όσο και στην οικονομία (βλ δάνεια τουρκικής τράπεζας Ziraat) αλλά και τις κοινωνικές ομάδες των Ελλήνων Πομάκων και Ρομά.
Όμως η υποχωρητικότητα, ο καιροσκοπισμός αλλά και η αδιαφορία τους ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες έχει διογκώσει το πρόβλημα και έχει αποθρασύνει την σκοτεινή επεκτατική πολιτική της γείτονος χώρας.
Έχει ακόμη επισημανθεί πως η συγκυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες μειοδοτικές κυβερνήσεις, παραβλέπουν το αυτονόητο. Πως ο σκοτεινός διακινητής παράνομων μεταναστών- επήλυδων, μουσουλμάνων- ισλαμιστών στην πλειοψηφία στο θρήσκευμα, είναι η ίδια η Τουρκία και οι Μυστικές υπηρεσίες της, οι οποίες τουλάχιστον επί δυο και πλέον δεκαετίες ενεργούν βάσει οργανωμένου σχεδίου, εποικισμού της χώρας μας με παράνομους αλλοδαπούς και αλλοίωση του γηγενούς πληθυσμού (βλ Ηλία Ηλιακόπουλο, Πλήρης αδιαφορία της μνημονιακής κυβέρνησης για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης, Κεντρική σελίδα Χρυσής Αυγής στο διαδίκτυο 2-6-2014 και ιστοσελίδα MAXIMUM FM 2-6-2014, ο ίδιος. Η βραδυφλεγής βόμβα της λαθρομετανάστευσης και η δραστική αντιμετώπιση της, κεντρική σελίδα Χρυσή Αυγή στο διαδίκτυο 21-5-2014 αλλά και άρθρο Νίκου Χειλαδάκη Μαζικό ρεύμα μετανάστευσης από… Τουρκία; Ελληνικό NEXUS , τεύχος Μαρτίου 2014, σελ 58 επ).
Αντ’ αυτού οι Έλληνες πολιτικοί αρκούνται σε ευχολόγια, σε ψήφιση κατάπτυστων συνθηκών τύπου Δουβλίνου ΙΙ και σε μηδενική αντίδραση στα Διεθνή Fora.
Η Τουρκία μόνον κατ’ επίφασιν και με την προσδοκία ένταξης της στην ΕΕ, αντιμετωπίζει τάχα θετικά το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, το άνοιγμα λιμανιών στα Κυπριακά πλοία. Από την άλλη προσπαθεί αυθαίρετα και κακόβουλα να επεκταθεί γεωγραφικά και γεωπολιτικά σε βάρος των δικών μας συμφερόντων.
Αλλιώς πώς να εξηγηθεί το ενδιάμεσο ψήφισμα (Interim Resolution) της επιτροπής υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 5 Ιουνίου 2014, το οποίο καλεί τις Ελληνικές αρχές (sic)να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ζητώντας κατ’ ουσία την αναγνώριση ως Τουρκικής (;;;!!!) της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.
Με μια τέτοια απόφαση ανοίγεται ο δρόμος για την κατάργηση της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923. Βάσει της σύμβασης περί ανταλλαγής των Ελληνικών και τουρκικών πληθυσμών και του πρωτοκόλλου, που υπεγράφη στις 30 Ιανουαρίου 1923, ορίζεται πως από 1ης Μαίου 1923, θέλει διενεργηθεί η υποχρεωτική ανταλλαγή των Τούρκων υπηκόων, Ελληνικού Ορθόδοξου Θρησκεύματος, των εγκαταστημένων επί των Τουρκικών εδαφών και των Ελλήνων υπηκόων, μουσουλμανικού θρησκεύματος, στην εγκατεστημένη επί των ελληνικών εδαφών (αρθ 1) . Κατ’ εξαίρεση όμως η Συνθήκη της Λωζάνης στο άρθρο 2 ορίζει ότι δεν θα περιληφθούν εις την στο πρώτο άρθρο προβλεπομένην ανταλλαγήν.
Α)Οι Έλληνες κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης
Β)Οι Μουσουλμάνοι κάτοικοι της Δυτικής Θράκης
Όπως παρατηρείται η Συνθήκη της Λωζάνης κάνει λόγο για Μουσουλμανική και όχι Τουρκική Μειονότητα, δηλ. επικαλείται το θρησκευτικό και όχι εθνικό στοιχείο, κάτι που παραβλέπουν εξόφθαλμα και προκλητικά τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Και πώς να μην το παραβλέπουν, όταν οι Έλληνες πολιτικοί ή καλύτερα πολιτικάντηδες αδιαφορούν και δεν διεκδικούν, περί άλλων τυρβάζουν και για τα μικροκομματικά τους οφέλη νοιάζονται……
Δυστυχώς το σκηνικό αυτό στήνεται ολίγον κατ’ ολίγον, με αναρτήσεις και φωτογραφίες στο διαδίκτυο με την σημαία της «Ανεξάρτητης Θράκης» αλλά και με την πρόσφατη ωμή προπαγάνδα του Τουρκόφωνου κόμματος στις Ευρωεκλογές.
Γι’ αυτό μέλημα των Ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής μια και οι λοιποί των άλλων κομμάτων όπως φαίνεται θα συνεχίσουν να κωφεύουν,(είναι χαρακτηριστική η αδράνεια ή η αρνητική στάση στα συμφέροντα του Ελληνισμού των Ευρωβουλευτών των παραδοσιακών κομμάτων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ σε καίρια Εθνικά θέματα, όπως ψήφισμα για το σχέδιο ΑΝΝΑΝ, ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, προστασία του ονόματος της Μακεδονίας κλπ) είναι να πιέσουν προς πάσαν κατεύθυνση εντός των οργάνων της Ε.Ε. ακόμη και με βέτο έναντι της Τουρκίας, για να παύσει να αποκαλείται η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης Τουρκική, ενώ ταυτόχρονα να αναδείξουν την ωμή παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης αναφορικά με τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων κατοίκων της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος συντελείται εδώ και δεκαετίες! Δυστυχώς αυτά προκάλεσε η «άψογη στάση» του παππού του πρώην πρωθυπουργού Γιωργάκη Παπανδρέου αλλά και άλλων πολλών μετά από αυτόν!
Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να απαιτήσουν επανεγκατάσταση των Ελλήνων στην Κων/πολη με επιστροφή των περιουσιών τους .
Η Τουρκία πρέπει να καταγγελθεί επίσημα πως δεν μπορεί ποτέ να γίνει ισότιμος εταίρος στην Ε.Ε. όταν μεταχειρίζεται τέτοιου είδους πρακτικές, επιβουλευόμενη την Ελληνικότητα της Θράκης και συνακόλουθα την επέκταση των συνόρων της σύμφωνα με την τακτική του «στρατηγικού βάθους» του παμπόνηρα ελισσόμενου Αχμέτ Ντουβούτογλου.
Προς τούτο όμως απαιτούνται άνδρες και όχι ανδρείκελα …….. Απαιτούνται Παλαιολόγοι και Μακρυγιάννηδες και όχι Μαυροκορδάτοι και Κωλέτηδες….. Ο καιρός εγγύς….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για λόγους ορθής χρήσης του διαδικτύου πρώτα ελέγχονται. Δεν λογοκρίνουμε απόψεις παρά απαγορεύουμε άσεμνες εκφράσεις, προβοκάτσια και προπαγάνδα. Κάποιος διαχειριστής θα ελέγξει το σχόλιό σας και θα δημοσιευτεί το συντομότερο.