Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ξεσηκώθηκαν οι 'Ξεβράκωτοι' και οι λαοί διέκοψαν την υπέροχη συμβίωση 400 ετών... (Βαρθολομαίος Αρχώντης)



Ο εικονιζόμενος αξιωματικός του Τουρκικού στρατού, είναι ο τότε ιεροδιάκονος Βαρθολομαίος Αρχώντης, νύν Οικουμενικός Πατριάρχης.

 Λίγους μήνες μετά το συνέδριο της Καμπέρα, τον Οκτώβριο του 1991, ο τότε επίσκοπος Χαλκηδόνος, Βαρθολομαίος, τόλμησε να σπιλώσει τη μνήμη των ηρώων της επανάστασης του 1821, με την εξής δήλωση: δυστυχώς οι δυο λαού διέκοψαν την υπέροχη συμβίωση των 400 ετών, όταν ξεσηκώθηκαν κάτι ξεβράκωτοι το 1821 και δημιούργησαν τις γνωστές προστριβές. (Η φιλοτουρκική δήλωση του Πατριάρχη, έγινε μια μόλις εβδομάδα πριν την ενθρόνιση του σε Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως στις 2 Νοεμβρίου του 1991 και δημοσιεύτηκε από τις εφημερίδες Αυριανή και Ελεύθερη Ώρα στις 30 Οκτωβρίου 1991).

  Η ακριβής δήλωση έχει ως εξής: Δυστυχώς οι 2 λαοί διέκοψαν την υπέροχη συμβίωση των 400 ετών γιατί ξεσηκώθηκαν το 1821 κάτι ξεβράκωτοι και δημιούργησαν τις γνωστές προστριβές.
Να θυμίσουμε πως οι Τούρκοι δεν δίνουν στρατιωτικά αξιώματα εάν δεν είναι βέβαια πως εξυπηρετούνται τα συμφέροντα τους καθώς επίσης αν δεν είναι Τούρκος υπήκοος οπότε ευλόγως απορούμε, ο Πατριάρχης είναι Έλληνες η Τούρκος;;;
   Καλό θα είναι, εμείς οι Νεοέλληνες, να διακρίνουμε τους αληθινούς ηγέτες του Έθνους και να μείνουμε μακριά απο λαοπλάνους, διορισμένους και προσκυνημένους υπηρέτες της Νέας Τάξης. Πάντοτε για εμάς θα είναι φάροι και ινδάλματα αυτοί οι ''ξεβράκωτοι'' που παρακινήθηκαν πρίν 193 χρόνια για να βρισκόμαστε εμείς εδώ τώρα και θα πρέπει να αποτελούν οδηγούς για το μέλλον μας, ώστε αν χρειαστεί να κάνουμε και εμείς την Επανάσταση μας...

"Οταν αποφασήσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε: «Που πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;», αλλά , ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση."

                                                                                                        Σε θέση μάχης
                                                                                                                  Άντερς Σβένσον

2 σχόλια:

  1. Είστε τόσο νούμερα που δεν καταλάβατε ότι το είπε ειρωνικά. Διαβάστε προν και μετά. Χριστοδουλικά κατάλοιπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o patriarxhs pantws einai pio poly ellhnas........ap olous aytous tous prodotes tous dhthen ellhnares politikous pou mas kyvernane tosa xronia.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια για λόγους ορθής χρήσης του διαδικτύου πρώτα ελέγχονται. Δεν λογοκρίνουμε απόψεις παρά απαγορεύουμε άσεμνες εκφράσεις, προβοκάτσια και προπαγάνδα. Κάποιος διαχειριστής θα ελέγξει το σχόλιό σας και θα δημοσιευτεί το συντομότερο.