Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Μερικές σκέψεις περί πατρίδας και πολιτισμού



Για τις πολιτικές προεκτάσεις της κρίσης, έχουμε ξαναπεί. Ένα απο τα σημαντικότερα πράγματα στον κόσμο είναι να έχεις πατρίδα, να έχεις ρίζες, να έχεις τον ζωτικό σου χώρο.
 Ένας πατριώτης μόνο μπορεί να καταλάβει και να νιώσει τον πόνο που προκαλεί σε κάποιον άλλο, ο ξεριζωμός του από την πατρίδα του και η ανάγκη του να γίνει μετανάστης. Επίσης είναι απολύτως σαφές ότι η πατρίδα πρέπει να είναι ασφαλής και προστατευμένη και δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι για κανένα λόγο και απέναντι στον οποιονδήποτε. Όταν για παράδειγμα, έχεις ένα σπιτικό με τέσσερα πιάτα φαγητό για τέσσερα άτομα, μπορείς να μοιράσεις το φαγητό σε πέντε μερίδες για έναν κατατρεγμένο, ακόμα μπορείς να τις κάνεις έξι τις μερίδες η να μην φας εκείνη την μέρα και να φροντίσεις τέσσερεις ταλαιπωρημένους. Αυτό είναι θεμιτό, ανθρώπινο και σωστό εφόσον έχεις την ευχέρεια. Αλλά όταν βάλεις 20 άτομα μέσα στο σπίτι σου, δεν είναι το σπίτι σου πλέον, είναι πανδοχείο. Όταν δε μπορείς να συντηρήσεις την οικογένεια σου, δε μπορείς να επωμιστείς επιπλέον βάρη, εκ των πραγμάτων θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα επιβίωσης. Γιατί λοιπόν να κάνω στη χωρά μου αυτό που δεν κάνω στο σπίτι μου;;; Όλα τα πολιτισμένα κράτη που χρειάζονται εργάτες το κάνουν με κανόνες και εκ των προτέρων λειτουργούν με ελεγχόμενη εισαγωγή εργατικού δυναμικού. Δεν νομίζω ότι είναι παράλογο να ζητάω κανόνες μετανάστευσης στην πατρίδα μου. Ανθρωπιστικά θα κάνω αυτό που μπορώ και αντέχω σαν κράτος και σαν κοινωνία, αν δύναμαι. Πολιτικά θα κάνω ότι μπορώ για να έχουν όλοι οι λαοί πατρίδα και να μην ξεριζώνονται. Νομίζω ότι η λογική πρέπει να κυριαρχεί... Και φιλοσοφίες επιπέδου πως όλοι είμαστε μετανάστες και εξισώνουμε όλες τις καταστάσεις, ας τις κρατήσουν αυτοί που είναι λόγια αλλά ουδέποτε φιλοξένησαν ή έδωσαν ένα πιάτο στον κατατρεγμένο, γιατί τα κίνητρα τα οικονομικά απο αυτή την τακτική, είναι ισχυρότερα απο την όποια φιλοπατρία τους...


                                                                                                   Σε θέση μάχης
                                                                                                         Άντερς Σβένσον

1 σχόλιο:

  1. Όταν ο κουλτουριάρης σκηνοθέτης Κούνδουρος απειλήθηκε από λαθρομετανάστες με κίνδυνο της ίδιας της ζωής του μέσα στο σπίτι του με σκοπό την κλοπή,αναθεώρησε τις απόψεις του και το δήλωνε κατόπιν δημοσίως.Όταν ζήσουν "κάποιοι" παρόμοιες καταστάσεις τότε ας έχουν την ψυχραιμία να ξαναγράψουν και να ξαναδηλώσουν τα δακρύβρεχτα άρθρα για "κακόμοιρους","κατατρεγμένους" και όλα τα χαριτωμένα κοσμιτικά επίθετα για τους ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ που εισρέουν κατά ομάδες στην έρμη την χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια για λόγους ορθής χρήσης του διαδικτύου πρώτα ελέγχονται. Δεν λογοκρίνουμε απόψεις παρά απαγορεύουμε άσεμνες εκφράσεις, προβοκάτσια και προπαγάνδα. Κάποιος διαχειριστής θα ελέγξει το σχόλιό σας και θα δημοσιευτεί το συντομότερο.