Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Αλλο ένα ατόπημα "ιδιωτικής εξωτερικής πολιτικής" του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Λαμπάκη

Τον θυμούνται όλοι από το παρελθόν μέσα από αστείες και γραφικές εμφανίσεις του στα ΜΜΕ όταν προσπαθούσε να πείσει πως .......η Θράκη μπορεί να γίνει και ανεξάρτητο κράτος (!!!!) αλλά λέγοντας και πολλές άλλες αρλούμπες πως παλαιότερα η Θράκη είχε σύνορα με την Βιέννη!!! Ισως η δική του φαντασία να έχει σύνορα με το υπερπέραν και να μη το παραδέχεται όμως τις τελευταίες ημέρες ο γνωστός (και δημοφιλής χάρη στις εταιρείες χρυσού τις οποίες και γι αυτό πρέπει να ευχαριστεί) δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης προέβη, σύμφωνα με δημοσιεύματα, σε ένα ακόμη ατόπημα "ιδιωτικής εξωτερικής πολιτικής".

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα στα "Τουρκικά Νέα" ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης....


....πριν λίγες ημέρες υποδέχτηκε τον επίσημο καλεσμένο του και δήμαρχο Αίνου του νομού Ανδριανούπολης Αχμέτ Τσαγίρ.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο δήμαρχος Αχμέτ Τσαγίρ ανέφερε πως συνεργαζόμενοι με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη σε οικονομικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και αθλητικό επίπεδο, υπέγραψαν πρωτόκολλο με στόχο την συμβολή στην ενδυνάμωση της επικοινωνίας των πολιτών των δύο χωρών και δήλωσε : ¨Συμφωνήσαμε για την έναρξη δρομολογίων τουριστικού σκοπού με φέριμποτ (που θα μεταφέρει επιβάτες και αυτοκίνητα) μεταξύ Αίνου και Αλεξανδρούπολης, όπως και για την ίδρυση ενός εθνογραφικού, ιστορικού και πολιτιστικού μουσείου μέσα από την συνεργασία του δήμου Αίνου με τον σύλλογο αυτών που μετανάστευσαν από την Αίνο στην Αλεξανδρούπολη και με εργασία που θα κάνει ο δήμος Αίνου στα οθωμανικά αρχεία¨.
Το πιο ενδιαφέρον όμως το αφήσαμε για το τέλος αφού, σύμφωνα με τα "Τουρκικά Νέα" ο Τούρκος επίσημος μιλώντας μπροστά στον Βαγγέλη Λαμπάκη για την Αλεξανδρούπολη την ανέφερε με το οθωμανικό της όνομα Δεδέ Αγάτς!!!! Και αναρωτιέται ο αρθρογράφος αν και ο Βαγγέλης Λαμπάκης ανέφερε την τουρκική πόλη ως Αίνο ή με το σημερινό της όνομα Ενέζ!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για λόγους ορθής χρήσης του διαδικτύου πρώτα ελέγχονται. Δεν λογοκρίνουμε απόψεις παρά απαγορεύουμε άσεμνες εκφράσεις, προβοκάτσια και προπαγάνδα. Κάποιος διαχειριστής θα ελέγξει το σχόλιό σας και θα δημοσιευτεί το συντομότερο.