Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Απο... τον 'Γέρο της Δημοκρατίας' στον 'Εθνάρχη'... Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε άλλο παραμύθι...


Επειδή κάποιοι έχουν χρεώσει τις εξορίες του "εμφυλίου"(συμμοριτοπόλεμου) στην “Δικτατορία του Παπαδόπουλου” θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι άλλος έχει το όνομα και άλλος έχει την χάρη...

Για παράδειγμα η Μακρόνησος άνοιξε τις πύλες της στις 6 Μαΐου 1947 κι υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Συντονισμού ήταν “Ο Γέρος της Δημοκρατίας” (κυβέρνηση Μαξίμου Δ. 24-01-1947 έως 29-08-1947) εκτός αυτού οι πρωθυπουργοί από 1944 έως το 1950 ήταν οι Παπανδρέου, Πλαστήρας, Βούλγαρης, Δαμασκηνός, Κανελλόπουλος, Σοφούλης, Πουλίτσας, Τσαλδάρης, Μάξιμος, Διομήδη, Θεοτόκη, Βενιζέλου, ενώ ο Παπάγος εμφανίζεται το 1952 κι ο Καραμανλής το 1955 και συντηρούν τη λειτουργία με τον δεύτερο μάλιστα να δημιουργεί και τα τάγματα ανεπιθύμητων, αλλά παρόλα αυτά κάποιοι τον είπαν ‘Εθνάρχη’ .

Άλλωστε με το τέλος του Β’ ΠΠ το Αγγλικό Πλοίο “King David” έφερε τον Γ.Παπανδρέου στην Ελλάδα, άραγε γιατί εμπιστεύτηκαν αυτόν οι Άγγλοι ;;;

Η γνωστότερη ατάκα του «Γέρου της Δημοκρατίας» Γεωργίου Παπανδρέου για το ΚΚΕ («το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι το κόμμα του Εγκλήματος και της Προδοσίας») ελέχθη αμέσως μετά τα Δεκεμβριανά του 1944 . Παρ'όλα αυτά συνεργάστηκε μαζί με την Ε.Δ.Α. (Η ΕΔΑ ιδρύθηκε σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση στις 3 Αυγούστου του 1951 σαν συνασπισμός κομμάτων της αριστεράς, με την πρωτοβουλία του εκτός νόμου τότε τελούντος Κ.Κ.Ε., με πρόεδρο τον Ιωάννη Πασαλίδη.)




                                                   Άντερς Σβένσον




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για λόγους ορθής χρήσης του διαδικτύου πρώτα ελέγχονται. Δεν λογοκρίνουμε απόψεις παρά απαγορεύουμε άσεμνες εκφράσεις, προβοκάτσια και προπαγάνδα. Κάποιος διαχειριστής θα ελέγξει το σχόλιό σας και θα δημοσιευτεί το συντομότερο.