Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Η οκνηρία της γενιάς μας...


  Τους μήνες που βρισκόμαστε εδώ και λέμε για τους διάφορους πολιτευτές τοπικούς και γενικότερα, αλλά δεν θίξαμε ποτέ το κεφάλαιο πολίτης. Αυτό που είμαστε ο καθένας, με τις ευθύνες, τις αρμοδιότητες, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα του. Κάτι που συνήθως ποτέ δεν αναφέρουμε και μόνο απαιτούμε επικαλούμενοι δικαιώματα, νόμους αλλά κανείς δε μιλάει για την ατομική ευθύνη και υποχρέωση.


  Έτσι λοιπόν σήμερα βαδίζοντας επί της Νικολάου Ζωίδη καμαρώνοντας τον όμορφο ομολογουμένως, ποδηλατόδρομο, αντίκρισα ένα αυτοκίνητο και μια μηχανή φαρδιά πλατιά παρκαρισμένα. Τα ερωτήματα εύλογα:  έκριναν ότι το ποδήλατο και οι πεζοί χωράνε;;;; Το είδαν  σαν ιδιωτικό χώρο και παρκάρουν;;; Λίγη ευαισθησία για το σκοπό που κατασκευάστηκε;;; Εκτός και αν το βλέπουν σαν εκδίκηση, αν ανήκουν σε αυτούς που δεν ήθελαν την κατασκευή του. Πάντως εννοείται πως κανείς δεν έκανε το παραμικρό για να τους συνετίσει, ακόμα και όταν είχαμε Δημοτικούς περιφερόμενους ‘αστυνομικούς’ .


   Ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί να και πράττει αναλογιζόμενος του συμπολίτες του. Δεν είναι δυστυχώς τωρινό γεγονός αλλά επανειλημμένα το έχουμε δεί σε ράμπες αναπήρων, σε χώρους στάθμευσης ΑΜΕΑ.

  Ένα άλλο θέμα που ήθελα να αναφέρω, είναι το γεγονός ότι οι νεολαία είναι άβουλη. Άνθρωποι της ηλικίας μου, κάτω από 30 ετών που τους καίει άμεσα η γενικότερη κατάσταση, δηλώνουν απάθεια για το τι συμβαίνει. Άβουλοι, αδιάφοροι και ηττοπαθείς. Αυτό δε θα μου έκανε εντύπωση αν  μιλούσαμε για άτομα εξασφαλισμένα με εργασία, όμως μου κάνει τεράστια εντύπωση η επανάπαυση στο μεροκάματο της καφετέριας, στη χορηγία του παππού η του γονέα χωρίς να βλέπουν το μετά, το αύριο. Αναρωτιέμαι αν έχουν όνειρα για τη ζωή τους. Αν έχουν θέληση για δημιουργία και εξέλιξη. Και όμως απαξιούν, τους ενδιαφέρει αν είχε κόσμο το ‘Κλουβί’ τι έπαιξε στην πλατεία και στη Βενιζέλου. Ξυπνήστε ρεεεεεεεεε… Πάρτε το μέλλον σας στα χέρια σας η διεκδικείστε δικαιώματα με μόνη υποχρέωση την συμμετοχή και την άποψη!!! Μη περιμένετε τον κάθε πολιτικάντη να σας τάξει μια θεσούλα (για τους παλιούς) η κάποια 8μηνη σύμβαση (για τους νύν). Μη πουλάτε φθηνά τα όνειρα σας γιατί όταν ξυπνήσετε μην έχοντας κάνει κάτι θα μετανιώσετε. Όπως είπε κάποτε και ένας πραγματικός αγωνιστής ‘Καλύτερα για μία μέρα λιοντάρι παρά 100 χρόνια σκουλήκι’.

 Για να έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε, να ζητάμε και να στηλιτεύουμε θα πρέπει να έχουμε θέση και άποψη. Δε μπορεί να έχει άποψη ένας αδιάφορος που δεν παίρνει θέση, όχι με κάποιο κόμμα, αλλά να έχει στο νού του μια ολοκληρωμένη σκέψη την οποία θα παραθέτει και θα συζητάει.  Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 11/2/1917 ο φιλόσοφος Αντόνιο Γκράμσι

  Μισώ τους αδιάφορους. Όποιος ζει πραγματικά δεν μπορεί να μην είναι πολίτης και ενταγμένος. Η αδιαφορία είναι αβουλία, είναι παρασιτισμός, είναι δειλία, δεν είναι ζωή. Η αδιαφορία είναι το νεκρό βάρος της ιστορίας. Δρα παθητικά, αλλά δρα. Είναι η μοιρολατρία. Είναι αυτό που δεν μπορείς να υπολογίσεις. Είναι η κτηνώδης ύλη που πνίγει την ευφυΐα. Το κακό που πέφτει πάνω σε όλους, συμβαίνει γιατί η μάζα των ανθρώπων απαρνείται τη βούλησή της, αφήνει να εκδίδονται νόμοι που μόνο η εξέγερση θα μπορέσει να καταργήσει, αφήνει να ανέβουν στην εξουσία άνθρωποι που μόνο μια ανταρσία θα μπορέσει να ανατρέψει. … Κάποιοι κλαψουρίζουν αξιοθρήνητα, άλλοι βλαστημάνε χυδαία, αλλά κανείς ή λίγοι αναρωτιούνται: αν είχα κάνει κι εγώ το χρέος μου, αν είχα προσπαθήσει να επιβάλλω τη θέλησή μου, θα συνέβαινε αυτό που έγινε; … Μισώ τους αδιάφορους: γιατί με ενοχλεί το κλαψούρισμά των αιωνίων αθώων.


Οι Αλβανοί όταν τους κλέψανε τα λεφτά ξεσηκώθηκαν.
Οι Τούρκοι έβαλαν τον πανίσχυρο Ερντογάν του 50% στη θέση του.
Οι Σέρβοι αντιστάθηκαν κ πολεμήσανε.
Οι Βούλγαροι έριξαν τη κυβέρνηση σε 24 ώρες.
Οι Ιταλοί χτές έκοψαν ΜΑΧΑΙΡΙ το βήχα στη Μέρκελ.
Οι Έλληνες.....Οι ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ, ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ, ΟΙ ΠΙΟ ΓΑΜΑΩ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.......
Μας φάγανε τα λεφτά με το χρηματιστήριο,
Μας πηδάνε με ενα κάρο μνημόνια,
Μας μαδήσανε τους μισθούς και τις συντάξεις,
Μας πουλήσανε την χώρα και τον πλούτο της,
Χάσαμε αγαπημένα πρόσωπα απο αυτοκτονίες & μετανάστες,
ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ.....ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΑΣ.... ΣΤΟΝ ΦΡΑΠΕ ΜΑΣ....ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ…..
ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΑΣ....ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΙΑ ΜΑΣ....ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ......
Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΜΑΣ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ....... ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΑΠΙΑΣΤΗ.......!!!

                
                                                                                                                Άντερς Σβένσον

2 σχόλια:

  1. Άντερς,εκτός από επίκαιρο το άρθρο σου είναι πολύ σοβαρό έως συγκινητικό θα έλεγα.Όταν κάποιος της ηλικίας σου(κάτω από 30 απ'ότι λες)"βλέπει" όλα αυτά και τα στηλιτεύει,εγώ που έχω "πατήσει" τα 50 θα έπρεπε να μην έχω μούτρα να κυκλοφορήσω.Και όχι μόνο στην πατρίδα σου την Κομοτηνή αλλά οπουδήποτε κυκλοφορούν παιδιά της γενιάς σου.Διότι αισθάνομαι ξεκάθαρα συνυπεύθυνος για την κατάντια που διαμόρφωσα τόσα χρόνια,βοηθώντας την προδοτική γενιά του πολυτεχνείου.Αυτή την γενιά που συντηρώ ακόμη και τώρα όταν προσεγγίζω στα πολιτικά γραφεία της για ρουσφέτι.Βεβαιότατα και η γενιά σου δεν είναι άμοιρη ευθυνών.ΟΛΟΙ ΜΑΣ φταίμε και όλοι μαζί τα φάγαμε(όχι όμως ισόποσα) και γι αυτό ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πρέπει να αγανακτήσουμε.Αλλά με Ελληνική και ΟΧΙ κομματική διάθεση.Η γενιά σου απαξιώνει οτιδήποτε παλαιοκομματικό και καλά κάνει.Ενεργά όμως δυστυχώς συνεχίζει να πίνει την φραπεδιά,να chataρει ανελέητα και γενικότερα να αδιαφορεί.Το παρήγορο για μένα τον "γέρο" θα είναι όταν η γενιά σου "τσουβαλιάσει" κάποιον παλαιοκομματικό,δείχνοντάς του έμπρακτα πως τον σιχαίνεται.Η απαξίωση και η αδιαφορία ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ δεν τους πτοεί.Έστω και ένας να τους χαιρετίσει ΑΥΤΟΙ δικαιώνονται.Η γενιά σου όμως θα πρέπει να τους "τσουβαλιάζει" κιόλας,γιατί η γενιά μου ΔΥΣΤΥΧΩΣ είναι αυτή που τους έθρεψε και τους θρέφει ακόμη.Λέγοντας τις απόψεις σου στην παρέα σου,νομίζω πως όχι μόνο ληθαράκι βάζεις αλλά θεμέλια για ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ που περιμένουμε όλοι,αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα.Ας ευχηθούμε να αναλάβει η γενιά σου να φτιάξει αυτό που κατέστρεψε η δική μου γενιά.ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σωστός σε όλα ,μπράβο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια για λόγους ορθής χρήσης του διαδικτύου πρώτα ελέγχονται. Δεν λογοκρίνουμε απόψεις παρά απαγορεύουμε άσεμνες εκφράσεις, προβοκάτσια και προπαγάνδα. Κάποιος διαχειριστής θα ελέγξει το σχόλιό σας και θα δημοσιευτεί το συντομότερο.