Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Τελικά η Ελλάδα, ανήκει στους Έλληνες;


Τα τελευταία 24ωρα, παρακολουθούμε διάφορες αντιδράσεις σχετικά με τις δηλώσεις του Βορίδη, ο οποίος εκτός του ότι εκθείασε τους προηγούμενους αρχηγούς της ΝΔ (των οποίων ήταν αντίπαλος) βρήκε και απέδωσε τις ευθύνες για την τωρινή κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα (προφανώς και εντέχνως, αφήνοντας εκτός κάδρου το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ, του Βενιζέλου, πιθανώς και του Σημίτη).


  Σφοδρές ανακοινώσεις από βολεμένους πρασινοφρουρούς, παλαιά αλλά και νεόκοπα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη δήλωση αυτή, που είναι γεγονός ότι δεν είχε και καμία ιδιαίτερη σοβαρότητα, κυρίως λόγω της υπόστασης αυτού που την έκανε, αλλά και νοσταλγούς του παλιού ΠΑΣΟΚ, αυτού που ήρθε σαν Μάννα τη δεκαετία του ’80 και βόλεψε κόσμο θέτοντας τις βάσεις για το πελατειακό κράτος.

  Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο Ανδρέας, ήταν αυτός που σήκωσε την παντιέρα της επανάστασης και του πατριωτισμού με συνθήματα αριστερής υφής όπως: ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο, η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες καθώς επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ γεννήθηκε για να υπηρετεί τον ΛΑΟ. Ας πιάσουμε το πρώτο σκέλος.  Ακραία μορφή λαϊκισμού για το ΠΑΣΟΚ της αντιπολίτευσης που δεν είχε δοκιμάσει ακόμα από την κουτάλα της εξουσίας. Μάλιστα ένα από τα προεκλογικά του συνθήματα ήταν: Ε.Ο.Κ. ο λάκκος των λεόντων. Τελικά μετά την εκλογή του τον Οκτώβριο του 1981, όπου ήδη η Ελλάδα ήταν  εντός ΕΟΚ, κατέθεσε αίτημα επαναδιαπραγμάτευσης τον όρων της εισόδου και έτσι οδηγήθηκε στη δήλωση ‘mea culpa’ ως προς την πολεμική που είχε ασκήσει, για να αρχίσει το ατελείωτο φαγοπότι.
  Είναι γεγονός πως ο Ανδρέας ήρθε και κατήργησε πολλά άσχημα των προηγουμένων κυβερνήσεων, όπως τα πιστοποιητικά φρονημάτων, τις παρακολουθήσεις, δημιουργώντας μία νέα τάξη, τη μεσαία. Πλέον και οι μη προνομιούχοι μπορούσαν να πάνε διακοπές, να πάρουν ένα σπίτι με δάνειο, ένα μεγάλο αυτοκίνητο. Πως;;; Απλά ψηφίζοντας… Βολέματα στο δημόσιο στους αφισοκολλητές της νέα πολιτικής κουλτούρας, ρουσφέτια, επιπλέον παροχές, ήταν μερικά από αυτά που ζητούσαν. Δημιούργησε φανατικούς οπαδούς οι οποίοι πήραν λεφτά, πολλά λεφτά και ο καθένας μπορούσε να το παίξει πλούσιος πλέον με δάνεια και παροχές, αρκεί να ψήφιζε. Φυσικά η κυβέρνηση βάδιζε στη λογική πως όσο έχουν γεμάτη την κοιλιά δεν θα αναρωτηθούν από πού τα βρήκαμε και αν βάζουμε και στην τσέπη μας (Είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του, αλλά όχι και 500 εκατομμύρια! Ήταν η δήλωση του στα τέλη της δεκαετίας ‘80, αναφερόμενος σε πράσινο στέλεχος της ΔΕΗ). Έτσι για μία δεκαετία σχεδόν δημιουργήθηκε οκνηρία και  η λογική οι δικοί μας και οι δικοί τους και αυτό ενισχύθηκε με τα συνθήματα: Ο Λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά-δεξιά σημαίνει Ελλάδα πουλημένη, Τιμημένα νιάτα, περήφανα γηρατειά. Για να φτάσουμε στο: Τσοβόλα δώστα όλα, σε μία απέλπιδα προσπάθεια επανεκλογής.



  Είχαν όμως μπεί ήδη οι βάσεις του δικομματισμού και του ρουσφετιού για τα καλά στο πετσί του Έλληνα, δημιουργώντας ένα κράτος στα μέτρα του Αριστερισμού και της γενιάς του Πολυτεχνείου η οποία τότε μεγάλωνε και αναλάμβανε υψηλές θέσεις (τρανό παράδειγμα ο Κώστας Λαλιώτης, το ιερό βρέφος του Ανδρέα).
  Ενδιαφέρον έχουν κάποιες δηλώσεις που έγιναν κατά καιρούς, η μία το 1993 από τον Μάνο Χατζηδάκη που έλεγε: Στην Ελλάδα για να πάει κάποιος μπροστά, θα πρέπει να είναι αριστερός ή ομοφυλόφιλος. Αλήθεια αυτό δε συμβαίνει και σήμερα;;; Ποιοι ελέγχουν τα ΜΜΕ και τα καλλιτεχνικά δρώμενα;;; 
  Επίσης πριν από λίγες ημέρες ο Σταμάτης Σπανουδάκης έκανε κάποιες δηλώσεις. Ενδεικτικά κάποια αποσπάσματα:
  Στήν πραγματικότητα από το 74' πού γύρισα στήν Ελλάδα, αυτοί ακριβώς ήταν καί είναι ακόμη, που με πολέμησαν με λύσσα. Καί βέβαια, όχι μόνον εμένα. Και πολλούς άλλους, πού ή εξαφανίστηκαν, ή τελικά συμβιβάστηκαν. Στόν τομέα τού "πολιτισμού" τελικά, βρίσκονται οι πιό εμπαθείς και διαπλεκόμενοι, άνθρωποι. Αν κάποτε άνοιγε ο φάκελος πολιτισμός, χορηγίες, διαπλοκή, φακελάκια, ημέτεροι κλπ, θα έκανε την λίστα Λαγκάρντ ή όποια άλλη, να ωχριά. Γιατί εδώ πρόκειται υποτίθεται, για "πνευματικούς "ανθρώπους. Ίσως κάποτε γράψω, γιά όσα με τα μάτια μου είδα καί έπαθα, από ανθρώπους πού τήν ταυτότητα τους, σάς έδωσα παραπάνω. Σέβομαι για να αναφέρω μόνον λίγους, τόν Σεφέρη, τόν Ελύτη, την Λαμπέτη, τόν Χόρν καί βέβαια τον Χατζιδάκη και τόν Παπαθανασίου. Όχι μόνο για το έργο τους, αλλά και γιά την στάση τους.

  Τελικά, όπως βλέπουμε εκτός από τον τομέα της πελατειακής σχέσης και του ρουσφετιού, δημιουργήθηκαν και άλλες βάσεις, οι βάσεις της Αριστεράς που γράφει ιστορία, ελέγχει τα πάντα και βρίσκεται πάντοτε στο απυρόβλητο.

  Αγαπημένοι σύντροφοι, εσείς που βολευτήκατε επί ΠΑΣΟΚ, πήρατε επιδόματα, κάνατε εξοχικό, πήρατε ΕΦΑΠΑΞ και σύνταξη και βολέψατε τα παιδιά σας, καλώς κάνετε και δεν δέχεστε κουβέντα για τον αείμνηστο αρχηγό σας. Το δικό μας μέλλον, που υποθηκεύτηκε από τότε και συνεχίστηκε η υποθήκευση του από τις κατοπινές κυβερνήσεις του Μητσοτάκη, του Σημίτη, του Καραμανλή, του Παπανδρέου και τώρα του Σαμαροβενιζέλου, ποιος θα μας το δώσει πίσω;;; Υποθήκευσαν το μέλλον και την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, η οποία δε μας ανήκει πλέον, Έλληνες.

Καληνύχτα σας

                                                       Άντερς Σβένσον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για λόγους ορθής χρήσης του διαδικτύου πρώτα ελέγχονται. Δεν λογοκρίνουμε απόψεις παρά απαγορεύουμε άσεμνες εκφράσεις, προβοκάτσια και προπαγάνδα. Κάποιος διαχειριστής θα ελέγξει το σχόλιό σας και θα δημοσιευτεί το συντομότερο.