Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από την κατασκευή του ποδηλατοδρόμου;

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει η προηγούμενη ανάρτησή μου για τον ποδηλατόδρομο και σήμερα πάλι το θέμα στην επικαιρότητα. Το πρωί είδαμε μπουλντόζες να σκάβουν και το μεσημέρι να τα μαζεύουν και να φεύγουν.

Παρακολουθώντας τις αναρτήσεις της κίνησης πολιτών στην Ορφέως και Δημοκρίτου http://www.facebook.com/#!/groups/orfeoskaidimokritou μου κινήθηκε η περιέργεια και άρχισα να ρωτώ αυτούς που ξέρουν τί ακριβώς συνέβη.

 

Άκουσα διάφορα, το σίγουρο πάντως είναι ότι κάποιοι (εργολάβοι, μηχανικοί, κατασκευαστές) φοβούνται μήπως το έργο απενταχθεί  όσον αφορά στην κατασκευή ποδηλατοδρόμου στην Ορφέως και Δημοκρίτου και χαθεί ενδεχομένως η επιδότηση και επιχορήγηση.

Για αυτό το λόγο, και παρά το γεγονός ότι στη Ν. Ζωίδη επικρατεί το απόλυτο χάος αποφάσισαν βιαστικά και πραξικοπηματικά και χωρίς τις απαραίτητες άδειες να να προχωρήσουν σε ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ χωρίς να τηρούν τα προαπαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.

Παραλίγο το πρωί μάλιστα να έχουμε και σύγκρουση επιβατηγού με τα μηχανήματα του εργολάβου στο φανάρι της γωνίας Μακεδονίας και Δημοκρίτου.

Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες με τη βοήθεια των νομικών τους συμβούλων προχώρησαν σε ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ στην Τροχαία Κομοτηνής και προκλήθηκε επιτόπια σύσκεψη των αρμοδίων φορέων.

Μετά από όλα αυτά αναρωτιέται κανείς ποιος διοικεί αυτή την πόλη, ποιος παίρνει αποφάσεις για τα έργα και τον τρόπο που αυτά εκτελούνται και γιατί κανείς δεν σέβεται το αναφαίρετο δικαίωμα των δημοτών και των πολιτών στην ελευθερία και την ασφάλειά τους;

Είναι άραγε οι εργολάβοι, οι κατασκευαστές και οι «οραματιστές» της ψευδοθολοκουλτούρας υπεράνω της ασφάλειας και του εννόμου συμφέροντος των πολιτών;

Η Κομοτηνή είναι γεμάτη άλλωστε από νεκροφιλικά μνημεία κουλτούρας και πολιτισμού….

3 σχόλια:

  1. Πάλι κινδυνολογίες πρωί - πρωί κυρά μου;; Βγάλε καμία βόλτα τα σκυλάκια σου στο πάρκο της Περιφέρειας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΡΕ ΓΥΦΤΟΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΚΑΝΤΖΑ.ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΣΠΟΡ ΣΟΥ ΡΕ ΤΡΥΠΑΝΟΓΡΑΒΙΕΡΑ.

      Διαγραφή
  2. Οι Ελοχίμ και οι Νεφελίμ κρύβονται μωρή γεροντοκόρη, πάλι σου τελείωσε το ΟΜΟ και γράφεις βαρυσήμαντα άρθρα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια για λόγους ορθής χρήσης του διαδικτύου πρώτα ελέγχονται. Δεν λογοκρίνουμε απόψεις παρά απαγορεύουμε άσεμνες εκφράσεις, προβοκάτσια και προπαγάνδα. Κάποιος διαχειριστής θα ελέγξει το σχόλιό σας και θα δημοσιευτεί το συντομότερο.